Helium

Helium

Een oplating van ballonnen is altijd weer een feest en door de natuurlijke eigenschappen niet schadelijk voor het milieu.

Een ballon is gemaakt van latex en niet zoals weleens gedacht wordt van plastic. De eigenschap van latex is dat deze van sap uit de rubberboom gemaakt wordt en dat deze net zo snel afbreekt als een blad van een boom. Daarom is een latex ballon 100% biologisch afbreekbaar.

Door ook gebruik te maken van een biologisch afbreekbaar lint aan de ballon is het probleem wat nog weleens voorkwam als enig overblijfsel van een ballonoplating in de natuur ook weggenomen.

Er is ook een studie geweest naar de gevolgen voor het milieu maar hieruit bleek het volgende:

  • 90-95% van de helium gevulde latex ballonnen stijgen naar een hoogte van ca. 8 km, op deze hoogte in de atmosfeer is het 40 graden onder nul, waardoor de ballon bevriest en broos/breekbaar wordt. De luchtdruk daalt en de helium zet hierdoor uit en de ballon verbrokkelt hierna.

Door deze feiten valt de ballon uiteen in kleine stukjes!

 

Laat u dus niet ontmoedigen door verhalen in de media en VIER FEEST.

Wat onze klanten zeggen...

Tijdens ons bedrijfsfeest heeft A-ballonnen echt top werk geleverd. Met de mooie bogen in bedrijfskleur was A-ballonnen echt een meerwaarde voor het feest. Thanks!
Harm Koningen
Deboprojects